Készletgazdálkodás

Feladata a készletek analitikus könyvelése főkönyvi számonként. Alkalmas cikkek és állatok könyvelésére is. A nyilvántartás átlagáron és elszámoló áron történik.

A rendszerben a cikkeket egy maximum 7 számjegyű cikkszámmal azonosítja a rendszer. A készletmozgások könyvelése mozgáskódok alapján történik.  A könyvelt bizonylatokról főkönyvi feladást készít a program, amelyet a főkönyvi program automatikusan lekönyvel.

    Törzsadatok:  A cikkek, az állatok, a raktárak és egységkódok (munkaszámok) törzsadatainak karbantartását végzi.  Főkönyvi számlánként mozgáskódokra lebontva megadhatok az egyes mozgások könyvelési számlaszámai, így a bizonylatok rögzítése során azokat automatikusan kitölti.

    Forgalom:  A készlet bevételi és kiadási bizonylatokat mozgásnemenként lehet rögzíteni. Egy bizonylatszámra akár több tétel is könyvelhető. A rögzítés során megadhatók a mozgás mennyiségi és érték adatai, valamint a könyvelési ellenszámlaszámok is. A lerögzített bizonylatokról lista kérhető, bizonylat nyomtatható, majd a tételek feldolgozásával megtörténik a készletek aktualizálása is. A könyvelésről főkönyvi feladást készít, amit a főkönyvi program le tud könyvelni.

    Kimutatások:  A rendszerben kimutatás kérhető a készletekről és a könyvelt forgalmi bizonylatokról.

  •     Raktárak és állatok készlete/év eleji nyitó készlete főkönyvi számonként.
  •     Raktári készletértékek kimutatása
  •     Időszaki raktári készletértékek lekérése
  •     Készletforgalom bizonylatonkénti kimutatása
  •     Cikk/Állatforgalmi karton raktáranként, főkönyvenként, költségviselőnként,     mozgásonként, egységenként
  •     Kontírozási lista a havi készletforgalmakról
  •     Készletforgalom főkönyvi számonkénti összesítése
  •     Készletforgalmi tabló cikkenként
  •     Állatoknál takarmányozási nap és átlaglétszám számítás 

    Leltár: segítségével a főkönyvi számonkénti leltár megoldható. Először egy leltári nyitóállományt képez ami leltár alapja lesz. Ezt követően nyomtatható leltári ív.  Leltári adatfelvétel során csak azoknál a cikkeknél kell adatot megadni ahol a leltározott készlet nem egyezik a gépi készlettel. A leltári adatbevitel után elkészíthető a leltár kiértékelő kimutatások vagy fordulónapi leltári lista. Az eltéréseket leltári hiány/többlet forgalmi bizonylatként kell könyvelni.