Számlázó program

A pénzügyi program része egy komplett számlázó modul, amiből idővel a felhasználói igények növekedésével született egy külön számlázó program, ami ugyanazt a számlázást tartalmazza, mint a pénzügyi program  A számlázó alrendszer részei és feladatai:

–  Törzsadatok:  a vevők törzsadatainak karbantartására szolgál, valamint tartalmaz egy cikktörzset, amiben a számlázáshoz szükséges törzsadatok adhatók meg. Része egy devizaárfolyam törzs melyben a program eltárolja a kezelt devizák napi árfolyamait. Ennek része az internetes MNB árfolyam lekérdezés is, amivel lekérhetők a napi árfolyamok az MNB szerveréről. Itt lehetőség van vevőnként az egyes termékek eladási árait külön törzsadatként eltárolni, és az árakat karbantartani.

–  Szállítólevelek: ez a funkció csak a számlázó programnak része. Tartalmaz szállítólevél készítési és nyomtatási lehetőséget valamint az elkészült szállítólevelekből számlakészítési funkciót. A szállítólevélből történő számlázásnál több lehetőség közül lehet választani. Lehet egy szállítólevélről egy számlát készíteni, lehet egy konkrét vevő adott időszakának szállítóleveleiből számlát generálni, ami lehet akár cikkekre összevont, de lehet tételesen naponta is.  Kezeli a program a folyamatos elszámolási időszakot, készíthető vele gyűjtő számla is. Alkalmas az iskolagyümölcs / iskolatej programban résztvevők speciális igénye szerinti számlák elkészítésére is. A számlázás történhet forintban vagy devizában. A program működhet úgy is, hogy a számlázás figyeli a készleteket és kezeli a készletmozgásokat a készlet programmal együttműködve. Tartalmaz egy előrendelési modult, amivel lehetőség van vevőnként a hét adott napjaira termékenként rendelt mennyiségeket rögzíteni előre, amik azonnal a szállítólevélre kerülnek a megfelelő napon. Opcionális lehetőségként a programnak létezik egy mérlegkezelő modulja, amivel egy hídmérleghez kapcsolva a szállítólevél készítésnél a mérleg által mért adatokat átveszi, azokat a szállítólevélen feltünteti, valamint mérlegjegyet is készít. A szállítólevelek forgalmáról különféle kimutatások készíthetők.

–  Kimutatások: az elkészült számlákról több szempont szerinti kimutatások kérhetők le képernyőre vagy nyomtatóra.

A számlázó program a NAV online-számla eléréshez szükséges technikai felhasználói adatok megadása után az elkészült számlákat automatikusan továbbítja a NAV online-számla rendszerébe.